Nedir sir ağda ve iğneli epilasyon?

Tüm epilasyon yöntemleri içinde en sağlıklısı sir ağdadır. Diğer yöntemler kıl köklerinin güçlenmesine neden olur ve uzun vadede daha kıllı bir vücut yaratır. Sir ağda kullanan bir kadının kıllarındaki zayıflama nedeniyle epilasyon süresi ve epilasyon sıklığı giderek azalır.
Sir ağdanın avantajları
•Çok temiz ve hoş görünümlü epilasyon sağlar
•Klasik ağda gibi şeker içermediği için kıl köklerinin beslenmez ve zayıflatır.
•Uzun vadede kılların zayıflamasını ve tüylenmenin azalmasının sağlar.
•Uygulama sırasında derinin üst tabakasındaki ölü hücreleri de temizleyerek doğal bir peeling sağlar.
•Tamamen doğal etken maddelidir. (çam reçinesi)
•Batık ve kıl dönmesi oluşumunu azaltır.
•Meme başı, kirpikler ve erkeklerde sakallar dışında her bölgeye uygulanabilir.
Sir ağda uygulaması sağlıklı mıdır?
Doğru olarak hijyen kurallarına uyularak uygulandığında %100 sağlıklı bir yöntemdir. Ancak ağda uygulanacak kişinin çam reçinesine alerjisi olması durumunda geçici rahatsızlıklar yaşanabilir.
Sir ağda nerelere uygulanır?
Sir ağda kadınlarda meme başı, kirpikler ve erkeklerde sakal dışında her yere uygulanır. En çok uygulanan bölge bacaklardır, ayrıca koltuk altı, yüz, kol, bikini bölgesi ve gövdeye de uygulanır.
Sir ağda ne sıklıkta uygulanır, ne kadar sürer?
Sir ağda ilk başlangıçta 21 günde bir uygulanır. 3 ila 6 seansın ardından bu süre 45 güne çıkar. Düzenli kullanımla tüylenmede azalma ve tüylerin daha cansız ve yavaş çıktığı gözlemlenebilir. Sir ağda seansları ağda yapılacak bölgeye göre 5 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir.
İğneli Epilasyon
İğneli epilasyon yöntemi ile ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır, bu şekilde kıl köklerine zarar verilir. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir. Uygulama sonrası ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir, çok dikkatli çalışılmasına rağmen hafif kızarıklıklar normaldir. Uygulamadan hemen %100 sonuç almak mümkün değildir, çünkü her kılın dönemi vardır bu dönemler anagen, katagen, telogen dönemlerdir.